• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FeedFaceBookTwitter

Συχνές ερωτήσεις

E-mail Εκτύπωση PDF

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να βρείτε απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα που μας θέτους οι φοιτητές.

Αν έχετε κάποιο ερώτημα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας το θέσετε. Εμείς θα σας απαντήσουμε και θα αναρτήσουμε το ερώτημα και την απάντηση εδώ για να μπορούν να τα βρίσκουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι.


 

Το έργο Πρακτική Άσκηση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απευθύνεται μόνο σε εν ενεργεία φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μπορείτε, εναλλακτικά, να εξετάσετε τις δυνατότητες που προσφέρουν άλλα προγράμματα, όπως π.χ. το πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus Placements.

Στην παρούσα φάση, το έργο Πρακτική Άσκηση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν δέχεται αιτήσεις για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό. Μπορείτε, εναλλακτικά, να εξετάσετε τις δυνατότητες που προσφέρουν άλλα προγράμματα, όπως π.χ. το πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus Placements.

Στην παρούσα φάση, το έργο Πρακτική Άσκηση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν δέχεται αιτήσεις για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό. Ο φορέας υποδοχής στον οποίο θα κάνετε την πρακτική σας άσκηση θα πρέπει να είναι στην Ελλάδα.

Εργοδότης σας είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και όχι ο φορέας στον οποίο πραγματοποιείτε την Πρακτική σας Άσκηση. Αμείβεστε και ασφαλίζεστε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πληρώνεστε σε μία ή σε δυο δόσεις, μέσω κατάθεσης στο λογαριασμό σας στην Τράπεζα. Η πρώτη δόση κατατίθεται προς το τέλος του διμήνου πρακτικής άσκησης και εφόσον έχει ελεγχθεί, μετά από επικοινωνία με τον ακαδημαϊκό σας επιβλέποντα, ότι η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται ομαλά. Η δεύτερη δόση κατατίθεται μετά την παράδοση από τον ακαδημαικό σας επιβλέποντα στον επιστημονικό υπεύθυνο του τμήματός σας της έκθεσης αξιολόγησης πρακτικής άσκησης, του βιβλίου πρακτικής άσκησης και του ερωτηματολογίου αξιολόγησης από τον φορέα.

Για κάθε μήνα Πρακτικής Άσκησης αμείβεστε με το ποσό των 200,00, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα ασφάλιστρα κατά κινδύνου ατυχήματος  

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης ασφαλίζεστε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Ι.Κ.Α., μόνο κατά κινδύνου ατυχήματος και δεν καταβάλλονται ένσημα.

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση δεύτερης πρακτικής άσκησης, δεδομένου ότι επιθυμητό είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία τα συμπληρώνετε στο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και δεν χρειάζεται να προσκομίσετε σχετικά δικαιολογητικά. Είναι όμως πολύ σημαντικό να συμπληρωθούν ορθά, κάτι που γίνετε με δική σας ευθύνη.

Εγγραφή στο Ι.Κ.Α. θα σας ζητηθεί να κάνετε μόνο εφόσον γίνετε δεκτός για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης από το Τμήμα σας. Η εγγραφή και η έκδοση σχετικής βεβαίωσης απογραφής άμεσα ασφαλιζομένου από το Ι.Κ.Α. πρέπει να γίνει στις πρώτες τρεις μέρες της πρακτικής άσκησης και όχι νωρίτερα. Δείτε την ενότητα «Διαδικασίες» για περισσότερες σχετικές πληροφορίες

Βεβαίωση πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης μπορείτε να πάρετε μετά το πέρας της πρακτικής σας από τον φορέα που κάνατε την πρακτική σας. Στα έντυπα για τους φορείς υπάρχει ένα πρότυπο βεβαίωσης πρακτικής άσκησης το οποίο μπορείτε να δείξετε στο φορέα σας.

Η επιλογή των φοιτητών που θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση είναι ευθύνη του Τμήματος και μόνο. Τα κριτήρια επιλογής όπως έχουν ανακοινωθεί από τα τμήματα είναι: η επίδοση στα μαθήματα, η ομαλή φοίτηση, το έτος φοίτησης, η διαθεσιμότητα του φορέα στα ενδιαφέροντα του φοιτητή και τα σχετικά με το αντικείμενο της Πρακτικής Άσκησης μαθήματα που έχει περάσει.

Όλοι οι φοιτητές που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιό μας, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, έχουν δικαίωμα πρακτικής άσκησης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Για τις σχετικές διαδικασίες μπορείτε να ενημερωθείτε σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

 

Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστημιούπολη, 451 10 Ιωάννινα
Τηλ.: 26510 0 9051, 7478 | Fax: 26510 0 9095 | Email: gpa@uoi.gr | Url: gpa.uoi.gr

logo epedbm 2013 plaisio 430px

Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης "Πρακτική Άσκηση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων" που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω του Ε.Π. «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013.