• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FeedFaceBookTwitter

Γιατί να συμμετάσχω;

E-mail Εκτύπωση PDF

Τι είναι η Πρακτική Άσκηση;

Φοιτητές και φοιτήτριες απασχολούνται για χρονικό διάστημα δύο μηνών σε φορείς και επιχειρήσεις, σε όλη την Ελλάδα, που δραστηριοποιούνται σε τομείς σχετικούς με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Στόχος της Πρακτικής Άσκησης είναι να δώσει στους φοιτητές τη δυνατότητα, να αποκτήσουν πολύτιμες εργασιακές εμπειρίες σε αντικείμενα σχετικά με τις σπουδές τους, να ενισχύσουν την επιστημονική τους κατάρτιση με επαγγελματικές δεξιότητες και προσόντα να έρθουν σε επαφή με το σύγχρονο επιχειρηματικό και εργασιακό περιβάλλον και, τελικά, να υποστηριχθούν στην ομαλότερη εκκίνηση της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Πως ωφελείται η επιχείρησή μου;

 Η Πρακτική Άσκηση αποτελεί σημαντική ευκαιρία, όχι μόνο για τον φοιτητή, αλλά και για την επιχείρησή σας!

 •  Οι ασκούμενοι φοιτητές μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στην επιχείρησή σας. Οι νέοι άνθρωποι έχουν κίνητρο, φρέσκιες ιδέες και νοοτροπίες και σύγχρονες γνώσεις στο αντικείμενό τους. Το μόνο που χρειάζονται στη φάση αυτή, είναι η ευκαιρία για να «κάνουν τη διαφορά».
 •  Ίσως, ο ασκούμενος φοιτητής θα μπορούσε να αναλάβει να φέρει εις πέρας ένα μικρό έργο, το οποίο έως τώρα κανείς στην επιχείρηση δεν προλάβαινε να υλοποιήσει.
 •  Αν σκέφτεστε να προσλάβετε έναν νέο υπάλληλο, τότε η Πρακτική Άσκηση είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσετε έναν νέο άνθρωπο στη δουλειά και να του δώσετε την ευκαιρία να αποδείξει τις γνώσεις και τις ικανότητές του.
 •  Θα έχετε την ευκαιρία να αναπτύξετε σχέσεις και συνεργασίες με το Πανεπιστήμιό μας και, στο πλαίσιο αυτών, να επωφεληθείτε από την υψηλού επιπέδου εξειδικευμένη επιστημονική τεχνογνωσία, που κατέχουν οι ερευνητές του.
 •  Οι φοιτητές αμείβονται και ασφαλίζονται, κατά την περίοδο της άσκησής τους, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έτσι μπορείτε να συμμετάσχετε στην Πρακτική Άσκηση χωρίς δεύτερη σκέψη!
 •  Αναλαμβάνοντας την πρακτική άσκηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η επιχείρησή σας θα δώσει δείγμα υψηλής αίσθησης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και τελικά θα έχετε την ικανοποίηση ότι στηρίξατε έναν νέο άνθρωπο και συμβάλατε και εσείς στην ανάπτυξη του μελλοντικού ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Πως μπορεί να συμμετάσχει η επιχείρησή μου;

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστημιούπολη, 451 10 Ιωάννινα
Τηλ.: 26510 0 9051, 7478 | Fax: 26510 0 9095 | Email: gpa@uoi.gr | Url: gpa.uoi.gr

logo epedbm 2013 plaisio 430px

Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης "Πρακτική Άσκηση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων" που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω του Ε.Π. «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013.