You are here: Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Π.Ι. Φοιτητες Αίτηση Πρακτικής Άσκησης

Αίτηση Πρακτικής Άσκησης

E-mail Εκτύπωση PDF

Online Αίτηση Πρακτικής Άσκησης

Για να κάνετε online αίτηση πρακτικής άσκησης θα πρέπει να έχετε λογαριασμό στο myDasta. Αν δεν έχετε ήδη δημιουργήσει λογαριασμό παρακαλούμε ακολουθήστε πρώτα τις οδηγίες της πρηγούμενης ενότητας (Εγγραφή στο myDasta).

Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε Η/Υ συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης διαθέτει τέσσερεις Η/Υ και εκτυπωτή για την εξυπηρέτηση των φοιτητών που δεν έχουν πρόσβαση σε Η/Υ συνδεδεμένο στο διαδίκτυο ή εκτυπωτή. Οι σταθμοί εργασίας είναι διαθέσιμοι κατά τις ημέρες και ώρες που ανακοινώνονται κάθε φορά με την πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Για την συμπλήρωση της online αίτησης θα πρέπει να γνωρίζετε:

• Τον 12ψήφιο Κωδικό της Ακαδημαϊκής σας Ταυτότητας που βρίσκεται πάνω στην Ακαδημαϊκή σας Ταυτότητα. Eάν δεν έχετε Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, παρακαλούμε να μπείτε στο site της Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του Υπουργείου Παιδείας http://academicid.minedu.gov.gr/Procedure και να υποβάλλετε τη σχετική αίτηση.
  • Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) στην οποία ανήκετε.
  • Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)

Οδηγός αίτησης

1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης http://gpa.uoi.gr..Μπείτε στο myDasta (πάνω αριστερά "Είσοδος στο myDasta) με τους κωδικούς σας.

2. Επιλέξτε «Το προφίλ μου» και μετά, αριστερά «Τροποποίηση στοιχείων». Συμπληρώστε με προσοχή τον 12ψήφιο Κωδικό της Ακαδημαϊκής σας Ταυτότητας, τον Α.Φ.Μ. σας, τη Δ.Ο.Υ. και τον Α.Μ.Κ.Α. σας.

3. Επιλέξτε «Πρακτική Άσκηση» και μετά, αριστερά «Νέα Αίτηση»

4. Συμπληρώστε την online αίτηση (παρακαλούμε χρησιμοποιήστε μικρογράμματη γραφή, π.χ. "Γιάννης" και όχι "ΓΙΑΝΝΗΣ"):

• Στο πεδίο «Επιθυμητό διάστημα πραγματοποίησης Πρακτικής Άσκησης» συμπληρώνετε την Πρώτη Μέρα Κάθε Μήνα της πρακτικής σας. Το τέλος του Κάθε μήνα θα εμφανιστεί αυτόματα. Έτσι αν π.χ. κάνετε αίτηση για την περίοδο του καλοκαιριού και επιθυμείτε να κάνετε πρακτική Ιούλιο-Αύγουστο επιλέγετε: 1ος Μήνας Από: 01/07/2012, 2ος Μήνας Από: 01/08/2012
  • Στο πεδίο «Επιθυμητές περιοχές» συμπληρώστε ένα Νομό στον οποίο θα επιθυμούσατε να πραγματοποιήσετε πρακτική άσκηση. Η επιλογή σας αυτή δεν είναι δεσμευτική για εσάς (μπορείτε να την αλλάξετε αν επιλεγείτε), συνεπώς δεν χρειάζεται να το σκεφτείτε πολύ.
  • Στην ενότητα "Προτεινόμενοι φορείς" μην συμπληρώνετε τίποτα. Από το Φθινόπωρο του 2016 οι φοιτητές δεν προτείνουν φορείς κατά τη φάση της αίτησης. Μετά την επιλογή των φοιτητών, μόνο οι επιλεγέντες φοιτητές καλούνται να αναζητήσουν φορέα υποδοχής και να τον προτείνουν για να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σε αυτόν.
  • Στο πεδίο «Επιστημονικό Πεδίο» μην συμπληρώνετε τίποτα. Από το Φθινόπωρο του 2016 οι φοιτητές δεν προτείνουν φορείς κατά τη φάση της αίτησης. Μετά την επιλογή των φοιτητών, μόνο οι επιλεγέντες φοιτητές καλούνται να αναζητήσουν φορέα υποδοχής και να τον προτείνουν για να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σε αυτόν.
  • Πατήστε «Καταχώρηση»

5. Επιλέξτε την αίτησή σας (πατήστε κλικ πάνω στην γραμμή με τα στοιχεία της αίτησης ώστε να χρωματιστεί με πράσινο σκούρο) και εκτυπώστε την. Μπορείτε να έρθετε στο ΓΠΑ για να την εκτυπώσετε.

6. Υπογράψτε την αίτηση και καταθέστε την μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο αρμόδιο στέλεχος του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης, εντός των προθεσμιών.

Προσοχή!
Οι φοιτητές που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους θα πρέπει υποχρεωτικά να εισέλθουν στο σύστημα On-Line δήλωσης μαθημάτων (https://cronos.cc.uoi.gr), να μεταβούν στην ενότητα "Βαθμολογίες" και να εκτυπώσουν τη σελίδα αυτή από τον browser που χρησιμοποιούν. Την εκτυπωμένη αυτή αναλυτική βαθμολογία θα πρέπει στη συνέχεια να παραδώσουν μαζί με την αίτησή τους στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης. Παρακαλούμε να ελεγχθεί ότι έχουν εκτυπωθεί όλες οι σελίδες της αναλυτικής βαθμολογίας. Σας ενημερώνουμε ότι τo Γραφείο Πρακτικής Άσκησης θα προχωρήσει σε έλεγχο ορθότητας των αναλυτικών βαθμολογιών σε συνεργασία με τη Γραμματεία.

Συγχαρητήρια!! Έχετε υποβάλλει με επιτυχία online την αίτησή σας. Μην ξεχάσετε να υποβάλλετε την εκτυπωμένη αίτηση μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά που πιθανά να αναφέρει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τμήματός σας, εντός των προθεσμιών.