• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FeedFaceBookTwitter
You are here: Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Π.Ι. Φοιτητες Αίτηση Πρακτικής Άσκησης

Αίτηση Πρακτικής Άσκησης

E-mail Εκτύπωση PDF

Online Αίτηση Πρακτικής Άσκησης

Για να κάνετε online αίτηση πρακτικής άσκησης θα πρέπει να έχετε λογαριασμό στο myDasta. Αν δεν έχετε ήδη δημιουργήσει λογαριασμό παρακαλούμε ακολουθήστε πρώτα τις οδηγίες της πρηγούμενης ενότητας (Εγγραφή στο myDasta).

Για να κάνετε Αίτηση (Εκδήλωση Ενδιαφέροντος) για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης θα πρέπει να υπάρχει ανοιχτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Δείτε εδώ αν υπάρχει ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε Η/Υ συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. 

Για την συμπλήρωση της online αίτησης θα πρέπει να γνωρίζετε:

 • Τον 12ψήφιο Κωδικό της Ακαδημαϊκής σας Ταυτότητας που βρίσκεται πάνω στην Ακαδημαϊκή σας Ταυτότητα. Eάν δεν έχετε Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, παρακαλούμε να μπείτε στο site της Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του Υπουργείου Παιδείας http://academicid.minedu.gov.gr/Procedure και να υποβάλλετε τη σχετική αίτηση.
 • Ton Αριθμο Μητρώου Φοιτητή
 • Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ., δηλαδή την εφορία) στην οποία εκδώσατε το ΑΦΜ σας.
 • Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)

Οδηγός αίτησης

1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης http://gpa.uoi.gr..Μπείτε στο myDasta (πάνω αριστερά "Είσοδος στο myDasta) με τους κωδικούς σας.

2. Επιλέξτε «Το προφίλ μου» και μετά, αριστερά «Τροποποίηση στοιχείων». Συμπληρώστε με προσοχή τον 12ψήφιο Κωδικό της Ακαδημαϊκής σας Ταυτότητας, τον Αριθμό Μητρώου φοιτητή, τον Α.Φ.Μ. σας, τη Δ.Ο.Υ. και τον Α.Μ.Κ.Α. σας.

3. Επιλέξτε «Πρακτική Άσκηση» και μετά, αριστερά «Νέα Αίτηση»

4. Συμπληρώστε την online αίτηση:

 • Στο πεδίο «Επιθυμητό διάστημα πραγματοποίησης Πρακτικής Άσκησης» συμπληρώνετε την Πρώτη Μέρα Κάθε Μήνα της πρακτικής σας. Το τέλος του κάθε μήνα θα εμφανιστεί αυτόματα. Αν επιθυμείτε να κάνετε πρακτική άσκηση την Άνοιξη δηλώστε 1ος Μήνας Από: 01/03/201..., 2ος Μήνας Από: 01/04/201... Αντίστοιχα για την περίοδο του καλοκαιριού επιλέξτε: 1ος Μήνας Από: 01/07/201..., 2ος Μήνας Από: 01/08/201...
 • Στο πεδίο «Επιθυμητές περιοχές» συμπληρώστε ένα Νομό στον οποίο θα επιθυμούσατε να πραγματοποιήσετε πρακτική άσκηση. Η επιλογή σας αυτή δεν είναι δεσμευτική για εσάς (μπορείτε να την αλλάξετε αν επιλεγείτε), συνεπώς δεν χρειάζεται να το σκεφτείτε πολύ.
 • Στην ενότητα "Προτεινόμενοι φορείς" μην συμπληρώνετε τίποτα. Από το Φθινόπωρο του 2016 οι φοιτητές δεν προτείνουν φορείς κατά τη φάση της αίτησης. Μετά την επιλογή των φοιτητών, μόνο οι επιλεγέντες φοιτητές καλούνται να αναζητήσουν φορέα υποδοχής και να τον προτείνουν για να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σε αυτόν.
 • Στο πεδίο «Επιστημονικό Πεδίο» μην συμπληρώνετε τίποτα. Από το Φθινόπωρο του 2016 οι φοιτητές δεν προτείνουν φορείς κατά τη φάση της αίτησης. Μετά την επιλογή των φοιτητών, μόνο οι επιλεγέντες φοιτητές καλούνται να αναζητήσουν φορέα υποδοχής και να τον προτείνουν για να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σε αυτόν.
 • Πατήστε «Καταχώρηση»

5. Επιλέξτε την αίτησή σας (πηγαίνετε τον δείκτη του ποντικού πάνω από τη γραμμή με τα στοιχεία της αίτησης ώστε να χρωματιστεί με πράσινο σκούρο χρώμα και πατήστε κλικ) και εκτυπώστε την.

6. Υπογράψτε την αίτηση, σκανάρετέ τη και στείλτε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρει η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, εντός των προθεσμιών.

Συγχαρητήρια!! Έχετε υποβάλλει με επιτυχία online την αίτησή σας. Μην ξεχάσετε να υποβάλλετε την εκτυπωμένη, υπογεγραμμένη και σκαναρισμένη αίτηση μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά που πιθανά να αναφέρει η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τμήματός σας, εντός των προθεσμιών στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .