• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FeedFaceBookTwitter

Γιατί να κάνω Πρακτική Άσκηση;

E-mail Εκτύπωση PDF

 Η απόκτηση εργασικών εμπειριών κατά τη διάρκεια των σπουδών σας είναι πολύ σημαντική για τη μετέπειτα επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Η Πρακτική Άσκηση αποτελεί μία ευκαιρία για να εργαστείτε, για σύντομο χρονικό διάστημα, σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σας δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρετε σε πραγματικές συνθήκες την επιστημονική σας γνώση, να την εφαρμόσετε και να τη δοκιμάσετε. Σας παρέχει ευκαιρίες για ενίσχυση της επιστημονικής σας κατάρτισης με επαγγελματικές δεξιότητες και προσόντα. Σας επιτρέπει να δοκιμάσετε έναν πιθανό μελλοντικό επαγγελματικό χώρο και να διερευνήσετε τα επαγγελματικά σας ενδιαφέροντα. Σας φέρνει σε επαφή με το σύγχρονο επιχειρηματικό και εργασιακό περιβάλλον και σας προετοιμάζει για να μπορείτε να δραστηριοποιήστε εντός του. Σας δίνει τη δυνατότητα να γνωριστείτε και να δικτυωθείτε με φορείς και τα στελέχη τους. Τελικά, η Πρακτική Άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει στην ομαλή εκκίνηση της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας

Η αναζήτηση και εύρεση του κατάλληλου φορέα για να πραγματοποιήσετε την Πρακτική σας Άσκηση χρειάζεται χρόνο και στρατηγική. Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση, θα πρέπει να έχετε κατανοήσει ποιές είναι η ανάγκες σας και οι στόχοι σας. Αναρωτηθείτε τι ζητάτε από την Πρακτική σας Άσκηση; Στη συνέχεια διερευνήστε τις επαγγαλματικές περιοχές και αντικείμενα που σας ενδιαφέρουν, εντοπίστε φορείς και επιχειρήσεις, βρείτε πληροφορίες για το πως δουλεύουν, το αντικείμενό τους, τη θέση τους στην αγορά, την εσωτερική τους δομή και οργάνωση. Αυτή η φάση θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στους στόχους της Πρακτικής σας Άσκησης.

 

Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστημιούπολη, 451 10 Ιωάννινα
Τηλ.: 26510 0 9051, 7478 | Fax: 26510 0 9095 | Email: gpa@uoi.gr | Url: gpa.uoi.gr

logo epedbm 2013 plaisio 430px

Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης "Πρακτική Άσκηση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων" που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω του Ε.Π. «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013.