You are here: Πρακτική Άσκηση + Θέσεις Πρακτικής Άσκησης άλλων φορέων Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης από την AIESEC

Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης από την AIESEC

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2013 22:31

Σας ενημερώνουμε για Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης της AIESEC όπως μας κοινοποιήθηκαν από την AIESEC Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσετε μαζί τους στα στοιχεία επικοινωνίας που παρατίθενται στο τέλος του άρθρου.

==============================================================

Πρακτική Άσκηση Κοινωνικής Ανάπτυξης για όλους τους φοιτητές

Α. Εxplore Education

Είναι το πρόγραμμα που έχει ως αντικείμενο την διδασκαλία σε παιδιά και νέους με σκοπό να συνεισφέρει στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αυτό έχει ως αντικείμενο:

1. Πραγματοποίηση δημιουργικών workshops και παρουσιάσεων
  2. Διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε παιδιά και νέους.

Τί κερδίζεις?

1. Απόκτηση πρακτικής εμπειρίας πάνω στη διδασκαλία σε ένα διεθνές περιβάλλον.
  2. Ανάπτυξη δεξιοτήτων διδασκαλίας και facilitating (πρακτικές ικανότητες διδασκαλίας, ανεκτικότητα, επικοινωνιακές ικανότητες, ικανότητες παρουσίασης κτλ)

Διαμονή και διατροφή παρέχονται.
Διάρκεια: 6-8 εβδομάδες
Οι χώρες που τρέχει το πρόγραμμα είναι: Ρωσία, Ουγγαρία, Iταλία
Προθεσμία καταβολής αιτήσεων: 23/2

Β. Εxplore Entrepreunership

Είναι το πρόγραμμα που έχει ως σκοπό την εξοικείωση των νέων με την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους σε ένα διεθνές περιβάλλον σε τομείς Marketing, PR, Sales, HR

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως αντικείμενο:

1. Εργασία σε έναν ΜΚΟ, ινστιτούτο ή οργανισμό εφαρμόζοντας τις γνώσεις και δεξιότητες σου για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του
  2. Trainings, sessions και διαδραστικές δραστηριότητες σε νέους/μαθητές και στο ευρύ κοινό για την εξάπλωση και την αναγνώριση της έννοιας της επιχειρηματικότητας
  3. Εξάσκηση στο Marketing, Διοίκηση επιχειρήσεων και Finance σε projects που οργανώνονται από την AIESEC ή σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς

Τί κερδίζεις?

1. Ικανότητες διαχείρισης και οργάνωσης, και πώς να δουλεύεις μέσα σε ομάδα σε ένα διεθνές περιβάλλον.
  2. Εξοικείωση με την διαδικασία υλοποίησης επιχειρηματικών ιδεών και την έννοια της επιχειρηματικότητας.
  3. Δεξιότητες παρουσίασης σε κοινό και Επικοινωνιακές Δεξιότητες.

Διαμονή και διατροφή παρέχονται.
Διάρκεια: 6-8 εβδομάδες
Οι χώρες που τρέχει το πρόγραμμα είναι: Ρωσία, Ρουμανία, Αίγυπτος, Πορτογαλία
Προθεσμία καταβολής αιτήσεων: 22/2

Συμπλήρωσε την αίτηση ενδιαφέροντος εδώ: https://docs.google.com/a/aiesec.net/spreadsheet/viewform?formkey=dDJhTHB4MG9ZYjE1eUNNcHM5Z2hwWlE6MA