You are here: Νέα the_project Εξαιρετικοί συνεργαζόμενοι φορείς: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Εξαιρετικοί συνεργαζόμενοι φορείς: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Τετάρτη, 25 Ιούνιος 2014 12:33

Ένας από τους εξαιρετικούς σταθερούς μας συνεργάτες που έχει υποδεχτεί δεκάδες φοιτητές μας από τα τμήματα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Ιστορίας και Αρχαιολογίας και ΦΙλολογίας είναι το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Το ΕΙΕ είναι ένα διεπιστημονικό κέντρο ερευνών, το οποίο απαρτίζεται σήμερα από τρία ερευνητικά Ινστιτούτα, ένα στην περιοχή των Ανθρωπιστικών Επιστημών και δύο στην περιοχή των Θετικών Επιστημών, και την Υπηρεσία ''Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης'' (ΕΚΤ). Αποστολή του ΕΙΕ είναι η διεξαγωγή πολύ-επιστημονικής έρευνας στους τομείς των ανθρωπιστικών, φυσικών και τεχνικών επιστημών. Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών (ΙΙΕ/ΕΙΕ) έχει ως αντικείμενο την έρευνα της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, και πολιτιστικής ιστορίας του ελληνικού χώρου και των περιοχών που έδρασε ο Ελληνισμός, από την προϊστορική αρχαιότητα μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Αναπτύσσει ερευνητικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στη συγκρότηση και τη διάχυση νέας γνώσης, καθώς και την κατάρτιση νέων ερευνητών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εθνική αυτογνωσία και στη διεθνή επιστημονική συνεργασία στα πεδία που υπηρετεί. Tα Ινστιτούτα των θετικών επιστημών του ΕΙΕ εκτελούν βασική και εφαρμοσμένη έρευνα στις περιοχές της φυσικής, χημείας, επιστήμης υλικών και βιολογίας, αναπτύσσοντας παράλληλα υπηρεσίες και προϊόντα που συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Το ΕΚΤ παρέχει εθνικές υπηρεσίες ηλεκτρονικής πληροφόρησης και υποστήριξης σε θέματα έρευνας, επιστήμης και τεχνολογίας με διεθνή εμβέλεια. Η Βιβλιοθήκη Επιστήμης και Τεχνολογίας παρέχει μοναδικές υπηρεσίες στο σύνολο της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας από το 1958.

Περισσότερα για το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στο: http://www.eie.gr/

Last modified on Τετάρτη, 25 Ιούνιος 2014 12:40