You are here: Νέα the_project Εξαιρετικοί συνεργαζόμενοι φορείς: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εξαιρετικοί συνεργαζόμενοι φορείς: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2014 10:09

Το να κάνουν πρακτική άσκηση στο μεγαλύτερο μουσείο της χώρας και σε ένα από τα πιο σημαντικά του κόσμου δεν είναι μόνο εξαιρετική ευκαιρία για τους φοιτητές μας αλλά και τιμή για το Πανεπιστήμιό μας. Η άριστη και διαρκής συνεργασία με το προσωπικό του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου έχει δώσει σε πολλούς φοιτητές μας, από τα τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμες παραστάσεις και να αναπύξουν σημαντικές δεξιότητες στις διάφορες συλλογές και τα τμήματα ενός εξαιρετικού φορέα υποδοχής.

Με αρχικό προορισμό να δεχθεί το σύνολο των ευρημάτων από ανασκαφές του 19ου αιώνα, κυρίως από την Αττική, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σταδιακά πήρε τη μορφή ενός κεντρικού μουσείου και εμπλουτίσθηκε με ευρήματα από όλα τα σημεία του ελληνικού κόσμου. Οι πλούσιες συλλογές του, που απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα.

Περισσότερα για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο: http://www.namuseum.gr/

Last modified on Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2014 14:18