Πρακτική άσκηση στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ)

Τρίτη, 22 Μάιος 2018 09:45
Rate this item
(0 votes)

Με το LINUX, το Arduino, το Rasberry Pi, το REPRAP, την wikipedia, το OpenStreetMap, το SUGAR, το Moodle, το OLPC, και με χιλιάδες άλλα έργα ανοιχτού λογισμικού αλλάζει καθημερινά ο τρόπος που μαθαίνουμε και εργαζόμαστεΕάν θέλεις να συμβάλλεις έλα για πρακτική άσκηση στην ΕΕΛΛΑΚ. 

Οι 5 θέσεις πρακτικής του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) έχουν εξάμηνη διάρκεια και αφορούν τις παρακάτω ειδικότητες:

  1. Junior sysadmin”, διαχείριση της πληροφοριακών συστημάτων
  2. Junior web developer”, σχεδιασμός, ανάπτυξη και διαχείριση δικτυακών τόπων,
  3. Graphic Design”, σχεδιασμός και υλοποίηση  οπτικό-ακουστικού υλικού
  4. Administration assistant”, διοικητική υποστήριξη δράσεων ανοιχτότητας
  5. Content creation - social media”, παραγωγή περιεχομένου για ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προωθούν την ανοιχτότητα.

Αναλυτική περιγραφή για τις αρμοδιότητες όλων των θέσεων καθώς και τα επιθυμητά προσόντα για την κάθε θέση υπάρχουν στο πληροφοριακό σύστημα ΑΤΛΑΣ, στο οποίο ο κάθε φοιτητής μπορεί να συνδεθεί με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που έχει από το Ίδρυμα του.

Μέσα από την πρακτική τους στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες σχετικές με τις σπουδές τους, αλλά και να έρθουν σε επαφή με το χώρο του Ελεύθερου Λογισμικού και των Ανοιχτών Τεχνολογιών. Κατά την διάρκεια της πρακτικής τους οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν ενεργά με την διάδοση της χρήσης του ανοιχτού λογισμικού και την υποστήριξη ανοιχτών τεχνολογιών όπως 3D printers3D ScannersArduinoRaspBerry Pi, κλπ,  σε εργαστήρια σχολείων και δήμων.  

Στείλτε το βιογραφικό σας στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  (προτείνουμε για την σύνταξη του βιογραφικού σας να χρησιμοποιείτε το europass).

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών έχει προκηρύξει και τρεις θέσεις πρακτικής άσκησης μέσω του Erasmus Intern για φοιτητές από Ευρωπαϊκές χώρες, εκτός Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες στο FAQ. Αναλυτικά οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί μέσω του Erasmus Student Network είναι διαθέσιμες εδώ.

Επικοινωνία: Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ
Τηλέφωνο: +30 210-7474-271
Διεύθυνση Γραφείων: Λ. Κηφισίας 7, 11523, Αθήνα
======================================================================
Η παραπάνω ανακοίνωση είναι του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών. Για κάθε πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνείτε μαζί τους.
Last modified on Τρίτη, 22 Μάιος 2018 09:51