You are here: Νέα Enter.Mode- Ένα μοντέλο Πρακτικής Άσκησης για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2020 11:27

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Δομή Απασχόληση & Σταδιοδρομία), σε συνεργασία με άλλα 4 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και 9 εταίρους από το χώρο της επιχειρηματικής κοινότητας υλοποιεί το πρόγραμμα Enter.Mode, σκοπός του οποίου είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικής νοοτροπίας και συναφών δεξιοτήτων στους φοιτητές/τριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , καθώς επίσης και η διέγερση επιχειρηματικών δεξιοτήτων στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός πρότυπου μοντέλου πρακτικής άσκησης για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στους φοιτητές /τριες , το οποίο περιλαμβάνει διαφορετικά επίπεδα μάθησης, βασισμένο στη μάθηση μέσω προσκλήσεων, (challenge based learning) και το οποίο εφαρμόζεται παράλληλα με τη χρήση ενός εκπαιδευτικού παιχνιδιού (serious gaming), σύμφωνα με το Entrepreneurship Competence Framework, (Entre Comp). Παράλληλα, το Enter.Mode δημιουργεί μια διαδικτυακή κοινότητα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής εκπαίδευσηςEnter.Mode Community of Practice on Discuss που εμπλέκει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την επιχειρηματική κοινότητα και αναπτύσσει συνέργιες μεταξύ αυτών.

Το Enter.Mode υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Αν ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα Enter.Mode και τις δραστηριότητες του, επικοινωνήστε μαζί μας στη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , τηλ. 2651007278

Last modified on Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2020 13:03