• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FeedFaceBookTwitter
You are here: Πρακτική Άσκηση + Θέσεις Πρακτικής Άσκησης άλλων φορέων Υποτροφία για Πρακτική Άσκηση του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard

Υποτροφία για Πρακτική Άσκηση του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard

Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2011 13:27
Rate this item
(2 votes)

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard είναι ερευνητικός φορέας ο οποίος ιδρύθηκε στην Ουάσιγκτον το 1960 με σκοπό να προωθεί την ευρύτερη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και από το 2008 λειτουργεί παράρτημά του στο Ναύπλιον. Στη διάρκεια κάθε ακαδημαϊκού έτους, το ΚΕΣ οργανώνει, συνδιοργανώνει και φιλοξενεί σειρά διαλέξεων, σεμιναρίων, εκδηλώσεων, ερευνητικών δράσεων και προγραμμάτων. Πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Θερινό Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης προσφέροντας σε αμερικανούς κι έλληνες προπτυχιακούς φοιτητές την ευκαιρία να περάσουν το καλοκαίρι δουλεύοντας στο Ναύπλιον. Οι πρακτικές ασκήσεις περιλαμβάνουν καθημερινή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εργασία, εκπαιδευτικές εκδρομές, σεμινάρια νέων ελληνικών για τους αμερικανούς φοιτητές και σεμινάρια αμερικανικής ιστορίας και λογοτεχνίας για τους Έλληνες, στους οποίους προσφέρεται επίσης και μία εκπαιδευτική επίσκεψη στις Η.Π.Α. το φθινόπωρο.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης νέων δράσεων, το Κέντρο μας θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2012 το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου. Αξιοποιώντας την επιστημονική μεθοδολογία αντιστοίχων προγραμμάτων που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στο Πανεπιστήμιο Harvard, το νέο αυτό πρόγραμμα στοχεύει να φέρει τους συμμετέχοντες μαθητές σε επαφή με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και προσεγγίσεις οι οποίες θα τους προετοιμάσουν σε μεγάλο βαθμό για το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής τους, το πανεπιστήμιο.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard (ΚΕΣ) προσφέρει εφέτος σε ένα προπτυχιακό φοιτητή ή φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μία διπλή υποτροφία για να συμμετάσχει αρχικά ως Ασκούμενος στο πρόγραμμα Θερινής Πρακτικής Άσκησης το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Ιουνίου 2012 και αμέσως μετά ως Εκπαιδευτικός Βοηθός στα σεμινάρια και άλλες δράσεις του Θερινού Προγράμματος για Μαθητές Λυκείου από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε το αρχείο pdf ή/και επικοινωνήστε με τη Συντονίστρια Προγραμμάτων του ΚΕΣ, κυρία Μαρίνα Χειλίτση (τηλ.: 2752047033, 6934500937, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ), καθώς και τη Συντονίστρια Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Προγραμμάτων του Κέντρου, κυρία Ματίνα Γκόγκα (τηλ.: 2752047040, 6973035317, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

Last modified on Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2012 13:46

Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστημιούπολη, 451 10 Ιωάννινα
Τηλ.: 26510 0 9051, 7478 | Fax: 26510 0 9095 | Email: gpa@uoi.gr | Url: gpa.uoi.gr

logo epedbm 2013 plaisio 430px

Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης "Πρακτική Άσκηση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων" που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω του Ε.Π. «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013.