You are here: Αρχική

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης!

Τρίτη, 15 Μάιος 2012 15:17

Μετά τη κλείσιμο της εαρινής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (23.04.2012-04.05.2012) για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης, οι αιτήσεις των φοιτητών βρίσκονται ήδη στα χέρια των επιστημονικών υπευθύνων των τμημάτων προκειμένου να αξιολογηθούν και να γίνει η επιλογή.

Οι φοιτητές θα αρχίσουν να λαμβάνουν ενημερωτικά emails σχετικά με την έγκριση ή μη της αίτησής τους από τη Δευτέρα 21.05.2012.

Στη συνέχεια, και μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξασφάλισης των θέσεων πρακτικής άσκησης στους φορείς υποδοχής από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης καθώς και η διαδικασία σύζευξης φοιτητών και θέσεων πρακτικής άσκησης από τα Τμήματά τους, οι φοιτητές που επιλέχθηκαν θα ενημερωθούν μέσω email για το φορέα στον οποίο θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση καθώς και για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και διαδικασίες για την προετοιμασία της εκκίνησης της πρακτικής τους άσκησης.

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία:

Για πρώτη φορά οι αιτήσεις έγιναν online (με παρουσία των φοιτητών στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης), αξιοποιώντας το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (myDasta).

Στα τμήματα των Ιωαννίνων υποβλήθηκαν συνολικά 393 αιτήσεις (Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών 76, Ιστορίας και Αρχαιολογίας 189, Μαθηματικών 17, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών 28, Πλαστικών τεχνών και Επιστημών της Τέχνης 24, Πληροφορικής 36, Χημείας 23).

Την πρώτη εβδομάδα της πρόκλησης (23.04-27.04) υποβλήθηκαν 134 (35%) αιτήσεις , ενώ τη δεύτερη (30.04-04.05) υποβλήθηκαν 259 (65%) αιτήσεις.

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ευχαριστεί τους φοιτητές για τη συνεργασία τους και τη συμβολή τους στη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει.

logo_pa