You are here: Πρακτική Άσκηση + Θέσεις Πρακτικής Άσκησης άλλων φορέων 30 θέσεις πρακτικής άσκησης άνεργων πτυχιούχων (Leonardo da Vinci 2012-14)

30 θέσεις πρακτικής άσκησης άνεργων πτυχιούχων (Leonardo da Vinci 2012-14)

Παρασκευή, 19 Οκτώβριος 2012 14:37

Προκήρυξη 30 θέσεων πρακτικής άσκησης άνεργων πτυχιούχων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci 2012-2014

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υλοποιεί νέο πρόγραμμα κινητικότητας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci. Στο πρόγραμμα του Κ.Ε.Κ. θα συμμετάσχουν 30 άνεργοι πτυχιούχοι θετικών και θεωρητικών σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλων ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, οι οποίοι θα αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία σε αντικείμενα συναφή προς τα αντικείμενα σπουδών τους σε 16 μικρο-μεσαίες & μεγάλες επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, εκπαιδευτικούς φορείς & ένα νοσοκομείο σε Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Κύπρο, Σλοβακία & Σλοβενία.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι πτυχιούχοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλων ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ ηλικίας μέχρι 28 ετών (γεννημένοι μετά τη 1/1/1984). Σημείωση: Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες.

Το γνωστικό υπόβαθρο των συμμετεχόντων θα περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα κλάδων, όπως: Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πληροφορική, Ανάπτυξη Λογισμικού, Επιστήμη Υλικών, Βιολογικές Εφαρμογές, Μικροβιολογία, Χημεία, Φυσική, Φυσική/Χημεία Πλάσματος, Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων, Γεωλογία, Γεωγραφία, Γεωφυσική, Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Υδροδυναμική, Ιατρική (Δερματολογία), Προσχολική Αγωγή, Επιστήμες της Τέχνης, Media Art.

Η χρονική διάρκεια των περιόδων πρακτικής άσκησης κυμαίνεται από 3 έως 6 μήνες. Οι πρώτες περίοδοι πρακτικής άσκησης θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2013 και θα ολοκληρωθούν σε διαδοχικές ροές μέχρι το Μάιο του 2014.

Η χρηματοδότηση των συμμετεχόντων καλύπτει:

α) υποτροφία για δαπάνες διαβίωσης & ταξιδιωτικά έξοδα (βάσει των ανώτατων ποσών που έχει ορίσει η Εθνική Μονάδα ΙΚΥ, ανάλογα με την χώρα υποδοχής και την χρονική διάρκεια της πρακτικής άσκησης) π.χ.

• 3μηνο στην Κύπρο: 2.990 Ευρώ
    • 3μηνο στη Σλοβενία: 3.188 Ευρώ
    • 4μηνο στην Ισπανία: 4.236 Ευρώ
    • 4μηνο στη Δανία: 5.646 Ευρώ

β) δαπάνες προετοιμασίας

γ) ταξιδιωτική ασφάλιση

Διαδικασία αξιολόγησης αιτήσεων συμμετοχής

Η προεπιλογή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί από Επιτροπές συναφούς αντικειμένου μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί από τους οργανισμούς υποδοχής του εξωτερικού. Προτεραιότητα θα δοθεί στους Πτυχιούχους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2012 στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ http://dikeppee.uoi.gr/kek-current

Οι πρώτες αποστολές θα ξεκινήσουν το Μάρτιο του 2013, ενώ το σύνολο του έργου θα ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο του 2014.

Η προκήρυξη των θέσεων και η αίτηση έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://dikeppee.uoi.gr/kek-current

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 19 Οκτωβρίου 2012

ΛΗΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 9 Νοεμβρίου 2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου)

Οι αιτήσεις κατατίθενται ή αποστέλλονται στα Γραφεία του Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΔΙ.ΚΕ.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος» - 451 10 Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων
Τηλ.: 2651009141, 09131 (Μαρία Παπαδοπούλου, Σοφία Πέγκα)
Fax: 2651009230

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.Κ. http://dikeppee.uoi.gr/kek-Leonardo και στα τηλέφωνα 2651009141, 09131 (Μαρία Παπαδοπούλου, Σοφία Πέγκα)

Επιστημονικός υπεύθυνος: Καθ. Βενετσάνος Μαυρέας, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Διοικητική Υπεύθυνη: Μαρία Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Δράσεων Κινητικότητας Leonardo Da Vinci, Κ.Ε.Κ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

(Να σημειωθεί ότι από το 2003 το Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δίνοντας έμφαση στη διεθνοποίηση των δράσεών του δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci. Συγκεκριμένα έχει συντονίσει την υλοποίηση 4 προγραμμάτων κινητικότητας, στα οποία συμμετείχαν 64 άτομα ολοκληρώνοντας επιτυχώς περιόδους πρακτικής άσκησης διάρκειας από 2 έως 6 μήνες σε 32 οργανισμούς υποδοχής σε 13 χώρες της Ε.Ε. Το 4ο πρόγραμμα κινητικότητας πτυχιούχων Leonardo Da Vinci του Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο «Εργασιακή Εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας» που υλοποιήθηκε από 8/11/2010 και ολοκληρώθηκε στις 31/5/2012 διακρίθηκε από το Ι.Κ.Υ. ως Παράδειγμα Καλής Πρακτικής (Good Practice) για τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας στο σχεδιασμό και υλοποίησή του και έχει συμπεριληφθεί ως καλή ευρωπαϊκή πρακτική στο Study Visit Group Report του ευρωπαϊκού οργανισμού CEDEFOP με τίτλο: "Quality in mobility and certificates for better cross-border mobility", Zwolle, Ολλανδία, 2011)