Μενού Κλείσιμο

Γιατί να συμμετάσχω;

Τι είναι η Πρακτική Άσκηση;

Φοιτητές και φοιτήτριες απασχολούνται για χρονικό διάστημα δύο μηνών σε φορείς και επιχειρήσεις, σε όλη την Ελλάδα, που δραστηριοποιούνται σε τομείς σχετικούς με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Στόχος της Πρακτικής Άσκησης είναι να δώσει στους φοιτητές τη δυνατότητα, να αποκτήσουν πολύτιμες εργασιακές εμπειρίες σε αντικείμενα σχετικά με τις σπουδές τους, να ενισχύσουν την επιστημονική τους κατάρτιση με επαγγελματικές δεξιότητες και προσόντα να έρθουν σε επαφή με το σύγχρονο επιχειρηματικό και εργασιακό περιβάλλον και, τελικά, να υποστηριχθούν στην ομαλότερη εκκίνηση της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Πως ωφελείται η επιχείρησή μου;

 Η Πρακτική Άσκηση αποτελεί σημαντική ευκαιρία, όχι μόνο για τον φοιτητή, αλλά και για την επιχείρησή σας!

  •  Οι ασκούμενοι φοιτητές μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στην επιχείρησή σας. Οι νέοι άνθρωποι έχουν κίνητρο, φρέσκιες ιδέες και νοοτροπίες και σύγχρονες γνώσεις στο αντικείμενό τους. Το μόνο που χρειάζονται στη φάση αυτή, είναι η ευκαιρία για να «κάνουν τη διαφορά».
  •  Ίσως, ο ασκούμενος φοιτητής θα μπορούσε να αναλάβει να φέρει εις πέρας ένα μικρό έργο, το οποίο έως τώρα κανείς στην επιχείρηση δεν προλάβαινε να υλοποιήσει.
  •  Αν σκέφτεστε να προσλάβετε έναν νέο υπάλληλο, τότε η Πρακτική Άσκηση είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσετε έναν νέο άνθρωπο στη δουλειά και να του δώσετε την ευκαιρία να αποδείξει τις γνώσεις και τις ικανότητές του.
  •  Θα έχετε την ευκαιρία να αναπτύξετε σχέσεις και συνεργασίες με το Πανεπιστήμιό μας και, στο πλαίσιο αυτών, να επωφεληθείτε από την υψηλού επιπέδου εξειδικευμένη επιστημονική τεχνογνωσία, που κατέχουν οι ερευνητές του.
  •  Οι φοιτητές αμείβονται και ασφαλίζονται, κατά την περίοδο της άσκησής τους, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έτσι μπορείτε να συμμετάσχετε στην Πρακτική Άσκηση χωρίς δεύτερη σκέψη!
  •  Αναλαμβάνοντας την πρακτική άσκηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η επιχείρησή σας θα δώσει δείγμα υψηλής αίσθησης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και τελικά θα έχετε την ικανοποίηση ότι στηρίξατε έναν νέο άνθρωπο και συμβάλατε και εσείς στην ανάπτυξη του μελλοντικού ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Πως μπορεί να συμμετάσχει η επιχείρησή μου;

Επικοινωνήστε μαζί μας!